Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
23.04.2023

   

Primăria Comunei  Șotânga

” Copiii – ambasadorii reciclării”

 

 

În perioada 24 aprilie — 28 aprilie 2023, unitățile școlare din comuna Șotânga derulează, timp de 5 zile consecutiv noul program educațional ”Săptămâna verde”.

În cursul acestei zile, elevi din cadrul scolilor ”Prof. Ilie Popescu”, ”Teiul Doamnei” Teiș, Școala nr. 2 Goleasca, au participat alături de cadrele didactice, din toate domeniile, la o acțiune de colectare selectivă a deșeurilor de pe raza comunei. Formați în echipe, copiii au participat activ la acest eveniment pentru a învăța încă din școală de ce e important să protejeze mediul și cum pot contribui ei, în comunitatea lor, la a bloca consecințele pe care efectele poluării le au asupra mediului.

Totodată, ziua de miercuri va fi dedicată tot naturii prin plantarea de copaci. Copiii care intră în contact direct cu natura se adaptează mult mai bine în orice situație, cresc mai sănătoși, mult mai sociabili și se bucură de activități inedite pe care nu le fac în fiecare zi.

Din exemplul copiilor, noi, adulții, trebuie să fim conștienți de importanța reducerii poluării mediului. Implicarea, răbdarea și, mai ales, exemplul personal reprezintă cea mai eficientă formă de educare. Învățând despre reciclare și fiindu-le stil de viață, copiii își construiesc, aproape din inerție, un viitor așa cum au dreptul să aibă: curat!