Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
30.07.2023

Șotânga se pregătește să sărbătorească Ziua comunei, pe 5 august, se împlinesc 596 de ani de la prima atestare documentară a comunei.

 Primarul  și Consiliul Local al comunei Șotânga alături de sponsori au pregătit o sărbătoare pe cinste în Parcul comunal de lângă stadion, începând cu ora 17:00.

Despre acest eveniment devenit deja tradiție, ne-a vorbit primarul  ec.Constantin Stroe în materialul VIDEO.

Pe scenă vor urca artiști renumiți: Fuego, Nico, Stelu Pandelescu, Lavinia Goste și Marius Zorilă,

Emilia Ghinescu,Dana Dobre.Nu va lipsi Ansamblul Chindia sub bagheta dirijorului Ionuț Dumitrescu.

Prezentator va fi Mihaela Cristina Coman.

Seara se va încheia cu un foc de artificii.

Șotânga se pregătește să sărbătorească Ziua comunei, pe 5 august, se împlinesc 596 de ani de la prima atestare. VIDEO

Comuna Șotânga se dezvoltă an de an, la ceas aniversar , edilul  ec.Constsntin Stroe a trecut în revistă  investițiile care se implementează  în comunitate.

Cu finanțare prin Programul Anghel Saligny, administrația locală de la Șotânga continuă modernizarea infrastructurii rutiere locale. 

Ample lucrări de asfaltare se realizează în  comună și prin PJDL- asociere între Consiliul Județean 

Dâmbovița și Primăria Șotânga 

Pe 28 iunie 2023, primarul comunei Șotânga,  Constantin Stroe și președintele CJ Dâmbovița,  Corneliu ȘTEFAN, au semnat contractele de asociere / parteneriat încheiate între Unitatea Administrativ Teritorială, comuna Șotânga prin Consiliul Local și județul Dâmbovița prin Consiliul Județean Dâmbovița, privind implementarea următoarelor obiective de investiții prin Planul Județean de Dezvoltare Locală :,,Construire Bază operațională situații de urgență și gospodărirea comunală, comuna Șotânga, județul Dâmbovița:. ,,Realizare Piață comercială tradițională în comuna Șotânga, județ Dâmbovița – Etapa II – Sistematizare Centru Civic”

Două microbuze școlare electrice și dotări  de ultimă generație pentru elevii din Șotânga 

Comuna Șotânga  primește un real sprijin din partea Consiliului Județean Dâmbovița.Astfel , în baza unei asocieri cu CJ Dâmbovița, comuna Șotânga beneficiază de dotarea tuturor unităților școlare cu mobilier și echipamente IT ultramoderne.Două microbuze școlare electrice vor ajunge la Șotângacu finanțare prin PNRR. 

Comuna Șotânga  poate concura lejer la titlul de cea mai verde comună din ţară.

 Administraţia locală a reușit să atragă investitori care au dat naștere la cele mai mari parcuri fotovoltaice din țară. 

Totodată administrația locală cu ajutorul unei sponsorizări  dar și  cu bani de la bugetul local va înfiinţa un parc al administrației locale de pnouri fotovoltaice care ce va  acoperi  din consumul  de energie al iluminatului public.

Mergând mai departe cu prezentarea  strategiei de dezvoltare, ne-a spus primarul Constantin Stroe că o suprafață de aproape 30 de hectare, aflată în proprietatea Primăriei- domeniul public al comunei Șotânga, va găzdui  un parc industrial în toată regula. 

Un atu al primarului Constantin Stroe a fost , este și rămâne atragerea de fondurilor  prin proiecte cu finanțare europeană, guvernamentală și județeană.

Despre multe alte investiții ne -a vorbit primarul Constantin Stroe în materialul video.

Comuna Șotânga s-a dezvoltat şi continuă să se dezvolte, este pregătită să  primească  și alți investitori. Administraţia locală condusă de edilul Constantin Stroe  lucrează în folosul cetăţeanului. 

Administrația a gândit strategia de dezvoltare a comunei în pas cu standardele europene, se pune accent pe reducerea poluării, drept urmare, primarul Constantin Stroe nu a stat pe gânduri și a acceptat parteneriatul cu Primăria Târgoviște privind achiziționarea a 29 de autobuze electrice pentru transportul public local în Târgoviște și nouă  localități învecinate, inclusiv Șotânga. 

La Șotânga, o administrație eficientă și un primar vizionar sunt cheia succesului !

Aşadar, şi anul 2023  este unul extrem de ocupat pentru administraţia publică locală din Șotanga, edilul Constantin  Stroe este încrezător că toate proiectele demarate pe parcursul acestui an, precum şi cele care sunt programate pentru anul care urmează,  vor fi duse la bun sfârşit.  De altfel, primarul Constantin Stroe le transmite pe această cale un mesaj de mulțumire tuturor cetăţenilor comunei,  și pentru că tot ne apropiem de ziua comunei,  care va fi sărbătorită pe 5 august, le-a urat multă sănătate şi numai gânduri bune.

Pe 5 august, comuna Șotânga este în sărbătoare, spectacol de zile mari și foc de artificii. 

Urmăriți în integralitate materialul VIDEO.