Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
09.07.2023

   Un barbat a fost sanctionat cu amenda de 30.000 lei

pentru aruncarea de deseuri periculoase pe un teren agricol

 

O persoană care descărca deșeuri periculoase la marginea unui teren extravilan a fost depistată weekend-ul trecut de jandarmii dâmbovițeni, în imediata vecinătate a drumului comunal Priseaca -Șotânga.

în urma verificărilor efectuate de jandarmi a reieșit faptul că bărbatul s-a deplasat cu o autoutilitară încărcată cu deșeuri din carton și materiale plastice pe un teren agricol din apropierea cartierului Priseaca cu intenția de a le incendia, deoarece o parte dintre acestea erau ambalaje provenite de la substanțe chimice agricole.

Bărbatul în vârstă de 61 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 30.000 lei, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor. Ca măsură complementară a fost dispusă confiscarea autovehiculului, precum și obligația de ridicare a deșeurilor și curățare a locului depozitării nelegale.
Activitatea a beneficiat de suportul reprezentanților Gărzii de Mediu Dâmbovița.

 

Articol preluat de la https://damboviteanul.com/2023/07/10/un-barbat-a-fost-sanctionat-cu-amenda-de-30-000-lei-pentru-aruncarea-de-deseuri-periculoase-pe-un-teren-agricol/